Photobiodynamic Therapy

Fotobiodynamische therapie voor gezicht, hals en decolleté

Deze fotodynamische therapie is een vorm van lichttherapie waarbij de huidcellen door toepassing van Skinox-producten gevoelig worden gemaakt voor de combinatie van zuurstof en licht, wat de huid in staat stelt zichzelf te regenereren en herstellen. De huidverbeterende Skinox-producten bevatten lichtgevoelige ingrediënten die door het FotoAge masker worden geactiveerd. Iedere indicatie heeft een andere dieptewerking, en dus een andere kleur licht nodig.  

Een behandeling met FotoAge en Skinox bestaat uit verschillende stappen, meestal 5 of 6, afhankelijk van de indicatie. Een behandelplan bestaat uit 4 sessies in de kliniek in combinatie met producten voor thuisgebruik, zoals een serum en zonbescherming, maar ook voedingssupplementen die de huid van binnenuit voeden en stimuleren.  

De fotobiodynamische therapie is geschikt voor de behandeling van melasma, rosacea, acne, pigmentatie, rimpels en huid met zonschade. 

Door middel van het FotoAge-masker dat High Density Diodes (HDD) laserlicht in 4 verschillende kleuren geeft, worden Skinox® lichtgevoelige en fotobiodynamische producten in de huid gebracht. Dit activeert de stamcellen van de weefsels en stimuleert huidherstel. 

 
Waarom 4 verschillende kleuren? 

De vier kleuren HDD- laserlicht werken op verschillende dieptes in de huid. 

Elke kleur heeft zijn specifieke eigenschappen. Bij de behandeling met het FotoAge-masker kunnen meerdere kleuren licht worden ingezet. Hierdoor werkt de therapie meer gericht op een specifieke aandoening dan wanneer gebruik wordt gemaakt van 1 kleur licht. 

Rood: het rode licht werkt het diepst in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het ondersteunt het natuurlijke proces van celvernieuwing en remt ontstekingen in de huid. Het rode licht wordt ook ingezet in de therapie voor haargroeistimulatie.  

Geel: het gele licht remt ontstekingen in de huid. Het wordt samen met het rode licht toegepast in de behandeling tegen roodheid en rosacea. Het gele licht bestrijdt roodheid van de huid en geeft verlichting voor irritatie, rosacea en dermatitis. 

Groen: het groene licht remt de productie van overmatige melanine en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het groene licht wordt samen met het rode licht gebruikt bij de behandeling tegen hyperpigmentatie.  

Blauw: het blauwe licht werkt op epidermaal niveau en remt de groei van de hoornlaag. De fotobiodynamische therapie in combinatie met het rode licht wordt gebruikt voor de behandeling van onvolkomenheden in acne(gevoelige)huid. 

4 kleuren, 4 therapieën 

In de kliniek worden vier verschillende therapieën aangeboden:  

  • Skinox Wrinkles (rood) tegen rimpels en andere verschijnselen van huidveroudering
  • Skinox Redness (geel) bij rosacea, roodheid en een onrustige en/of geïrriteerde huid
  • Skinox Dark Spots (groen) bij pigmentatie, hyperpigmentatie en melasma
  • Skinox Blemish (blauw) bij acne en een onrustige, sensitieve huid 

 

Wat zijn de verschillende stappen binnen de therapie? 

Een behandeling met het FotoAge-masker en Skinox huidverbeterende producten is opgebouwd in verschillende stappen. Meestal 5 of 6, afhankelijk van de indicatie. Een behandelplan bestaat uit 4 sessies in de kliniek in combinatie met producten voor thuisgebruik, zoals een serum en zonbescherming, maar ook voedingssupplementen die de huid van binnenuit voeden en stimuleren. 

 
In de kliniek

Stap 1 Peeling 

De behandeling start met een oppervlakkige peeling die de huidcellen gevoelig maakt voor de combinatie van zuurstof en licht en de huid in staat stelt zichzelf te regenereren en herstellen. De huidverbeterende peeling bevat lichtgevoelige ingrediënten die in stap 3 door het FotoAge-masker worden geactiveerd.  

Stap 2 Fotobiodynamisch serum 

Het voor de behandeling toepasselijke fotobiodynamische serum wordt aangebracht op het gezicht, de hals en het decolleté, waarna dit wordt afgedekt met een folie. Het huidverbeterende serum bevat groeifactoren, peptiden en lichtgevoelige ingrediënten die door het FotoAge-masker worden geactiveerd.  

Stap 3 FotoAge HDD-masker 

Het FotoAge HDD-masker kan drie zones van het gezicht en de hals onafhankelijk van elkaar behandelen. Het masker bestaat uit twee soepele delen die zich aanpassen aan de rondingen van het gezicht, de hals en het decolleté. 

 Het FotoAge-masker wordt geplaatst en de juiste frequentie voor de behandeling wordt ingesteld. Het licht in combinatie met het serum met lichtgevoelige ingrediënten doet zijn werk. Dit duurt 15 minuten.  

 
Thuis – homecare

Stap 4 Zonbescherming SPF 50+ 

Na de behandeling met het masker wordt de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf met Fotoskinox® SPF 50+ zonbescherming. 
Fotoskinox® SPF 50+  bevat een fysisch filter van titaandioxide, een chemisch filter van liposomen, een biologisch filter, groeifactoren, peptiden en antioxidanten. Het is een complete zonbescherming die niet alleen bescherming biedt tegen uva- en uvb-straling maar ook voorkomt dat zware metalen, rook en luchtdeeltjes de huid binnendringen.  
De crème neemt de kleur aan van de huid en geeft een mooi egale, matte teint.
Bekijk hier alle vormen van zonbescherming.

Stap 5 Homecareserum 

De homecareserums bevatten een hoog percentage actieve ingrediënten die de behandelingen ondersteunen en het resultaat van de behandelingen optimaliseren.
Ontdek de verschillende homecareserums en kijk welke het beste bij jou past.

Bij de Dark Spots-behandeling is naast de zonbescherming en het homecareserum een depigmentatiemasker aan de therapie toegevoegd.  

Het depigmentatiemasker is een intensief masker voor de behandeling en het voorkomen van pigmentproblemen. Het masker wordt aangebracht in de kliniek en werkt 8 uur lang. Voor thuisgebruik wordt aanbevolen het masker voor de nacht aan te brengen. Vraag je behandelaar ernaar.

(Stap 6) Nutricosmetics 

De trilogie is compleet door aanvulling met nutricosmetics (voedingssupplementen) die de behandeling ondersteunen. Deze nutricosmetics zijn ontwikkeld voor de verbetering van huid en haar van binnenuit. 
Lees meer over Skinox Nutricosmetics.

Slogan

Voor professionals

Ben je cosmetisch arts, huidtherapeut, huid- of schoonheidsspecialist en geïnteresseerd om fotobiodynamische behandelingen in je praktijk te gaan aanbieden?

Klik op de professionele kits hieronder voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Overzicht producten (voor professionals)

FotoAge HDD-masker compleet
Skinox Wrinkles Therapy
Skinox Redness Therapy
Skinox Dark Spots Therapy
Skinox Blemish Therapy